Відкриття Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т.Г

В цю золоту пору року в Охрімовецькому НВК було проведено урочисте відкриття VІІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка.
Конкурс імені Т. Шевченка – це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання і сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.
Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й надзвичайного таланту, що здобула світову славу.
Тарас Шевченко звеличив Україну та її народ, підніс його духовну велич і красу на найвищий рівень, чим збагатив увесь світ. Пізнавати Шевченка - це пізнавати історію.
Думати про Шевченка - це жити Шевченком, продовжувати його безсмертя в собі.
Так, як Шевченко любив Україну, можна любити тільки матір. Він силою свого слова відродив прадавнє ім’я рідної землі, повернув батьківщині законне ім’я, що довгий час перебувало під великодержавними заборонами. Повернув ім’я своєму народові й засвідчив його історичне право на рідну землю.
Участь у Конкурсі – це, перш за все, ваша повага до Генія слова, до держави, до школи, вчителів, які навчають нас мови калинової, її літературним нормам, культури спілкування. Грубістю вражене слово кричить, болем озивається, а культурою зігріте слово буяє, пишається веселково, пахучим квітом пломенить над світом.


Коментарі