Вибір  професії – вибір долі





        «Якщо ви вдало виберете професію і вкладете в неї душу, то щастя саме вас знайде», – цей мудрий вислів К. Д.  Ушинського був, залишається і, напевно, буде актуальним в будь-який час.
    Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти

     Професія — це дуже важлива частина життя людини, і чим вдаліше ти зробиш вибір, тим більше досягнеш бажаного на професійному шляху, тим більше відчуєш себе успішним і щасливим. Ще один з найважливіших принципів вибору професії: щоб вона тобі подобалася. Адже роботу, яку виконуєш із задоволенням, завжди робиш легко, не відчуваючи втоми, і не помічаєш часу, який на неї  витрачено.

    14  листопада  у нашій школі відбулася  зустріч із проректором Хмельницького економічного університету – Терещенко О. І. У своєму виступі  Олександр Іванович  надав цікаву інформацію про Хмельницький економічний університет , а  також зазначив, що звичайно, більшість із старшокласників уже визначилися, де навчатися, за якою спеціальністю чи професією , де розпочати свою трудову діяльність. Але для того, щоб це стало реальністю, треба ще і ще раз звірити орієнтири зі своїми можливостями, інтересами та уподобаннями, обсягом отриманих у школі знань. І завжди пам'ятайте: остаточний вибір тільки за вами, тому що вибираючи професію, ви вибираєте долю. Професія повинна приносити задоволення (позитивні емоції вам) і забезпечувати максимальну реалізацію ваших можливостей (користь суспільству).

   На завершення свого виступу Олександр Іванович зачитав рядки із вірша  Т. Г. Шевченка:
Учітеся, брати мої!
Думайте, читайте,
І чужому научайтесь, −
Свого не цурайтесь…






Коментарі

  1. Важливо допомогти учням обрати майбутню професію, яка буде потрібна і важлива у житті

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар