Гра «Сокіл» («Джура») 



31 травня 2018 року у Віньковецькому районі  відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в урочищі Ступник на околиці Карижинського лісу. Метою даного заходу є патріотичне виховання учнівської молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомої, активної громадянської позиції, здорового способу життя. Участь у змаганнях взяли 15 команд із закладів загальної середньої освіти району. Із вітальним словом до усіх присутніх звернулася Штанько О. М., методист  РМК. Із етапами змагань учасників познайомив Задворний В.П., головний суддя гри. Змагання проходили у вигляді демонстрування вмінь та знань у 6 конкурсах: «Впоряд» - стройова підготовка, «Ватра» - творчо-мистецьке представлення рою, «Стрільба», «Смуга перешкод», «Відун»- інтелектуальна вікторина, що включала питання з історії України, запорозького козацтва, «Рятівник» - змагання з надання першої долікарської допомоги.




Всі види та конкурси були командні. Учасники команд виконували завдання конкурсів «Впоряд», де демонстрували практичні знання із стройової підготовки з індивідуальних дій та дій у складі рою. У конкурсі «Відун» учасники показали знання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України. На змаганнях «Стрільба» учасники демонстрували вміння стрільби з пневматичної гвинтівки.


Діти змагалися на пішохідній смузі перешкод з елементами військової підготовки; з надання першої долікарської допомоги та елементами рятувальних робіт. Вітаємо рої переможців гри «Сокіл» («Джура»).

Коментарі