"СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ"






Якщо спішиш кудись,додому
  Побачиш пам’ятник в тіні,
 Візьми собі за добру звичку
 Вклонитись вбитим на  цій  землі.
  Це саме  тут  навічно оселились  душі,
 Прострелені по кілька раз,...
 Це в них, в живих, кати байдужі
 Стріляли, цілячись у нас.
 Це саме  тут поранених вбивали,
Солдат, євреїв, малюків...
Учні 7 класу Охрімовецького НВК віддали данину пам’яті тим, хто мученицькою смертю загинув в Бабиному Яру під Києвом.
Голокост — масове знищення нацистами єврейського населення Європи (у приблизному перекладі з грецької це слово означає «всеспалення», інше значення — катастрофа).
В перші дні масових розстрілів тут одразу загинуло 70 тисяч осіб. Загальна ж кількість жертв за час окупації сягнула 200 тисячнями раніше війська СС вивезли з табору більше 60 тисяч виснажених людей, десятки тисяч з них загинули під час цього «маршу смерті».
 Усього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
 На виконання резолюції Генеральної асамблеї ООН і з дотриманням відповідних рекомендацій Ради Європи в Україні здійснюється дослідження та вивчення цих трагічних подій.
        Для українського народу символом нацистського злочини перед людством є трагедія в Бабиному Яру, який став всесвітньо відомим як місце масових розстрілів цивільного населення, що здійснювалися німецькими окупаційними військами в 1941 році. Зараз на території Бабиного Яру розташовуються декілька пам’ятників і меморіальних комплексів жертвам Голокосту.Пам’ять про мільйони невинних жертв спонукає українців робити все можливе для недопущення будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії, расизму і нетерпимості. Ми запалюємо свічку пам’яті всім євреям, які загинули під час Великої Вітчизняної війни, щоб вшанувати 11 мільйонів людських душ, які були знищені за наказом Гітлера, Гімлера, Геббельса, Геринга – це вони перетворили на пустелю цілі краї та області, зруйнували сотні міст, спалили десятки тисяч сіл.
Звернення до живих. Ми будемо пам’ятати вічно Ваше знищення і сяяння Ваших завчасно згаслих очей.Перетворимо на маяки, які будуть нагадувати про Вас. Ми возводимо пам’ятники всім розстріляним, повішеним, спаленим. Пам’ятник вічного життя, який ніщо не зруйнує і не задушить.








Коментарі