День закоханих у школі






   


 Любов безмежний, чудовий дар, 

Що дав творець своєму створінню. 
Любов — це жертва, серця жар, 
І райський спокій у терпінні



Валентинів день святкують усі - і дорослі, і діти. З родиною, з друзями. Святкують з давніх пір. Це свято пов'язане із зворушливою і сумною історією. У III столітті н.е. римський імператор Клавдій II видав указ, що забороняв людям одружуватися. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків удома, а їх призначення - бути хорошими солдатами і битися за Рим. Але знайшлася людина, яка, незважаючи на жорстоку заборону, потай освячувала союзи закоханих. Молодого християнського священика звали Валентин.
        Виявивши ці "антидержавні" одруження, імператор повелів відправити порушника до в'язниці, а потім стратити. Перебуваючи у в'язниці, Валентин побачив доньку тюремника. Молоді люди полюбили одне одного. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він послав дівчині коротку прощальну записку з підписом: "Від Валентина", яка згодом стала означати вічну прихильність і вірність. А дата смерті священика, що попри суворі перешкоди обручав закоханих, та так і не побачив свого щастя, навіки залишилася в пам'яті людей. Прах його похований у церкві Святого Праксідіса в Римі. 
Традиція святкування Дня Святого Валентина прийшла і в нашу країну. Бал закоханих проводиться у нас не перший рік, і сподіваємося, що він стане доброю традицією. 

Учні нашої школи привітали валентинками один одного. Лідери учнівського самоврядування відібрали валентинки,  та вручили адресатам.

Проведено конкурсно – розважальний вечір для старшокласників, на якому учні брали активну участь  в конкурсах та показували свої вміння в художніх номерах.







Коментарі